Under rehabilitering på Solås fikk han tips om Frisklivssentralen og tok kontakt. Etter påtrykk fra kona, hadde han allerede kommet i gang med å gå. Denne formen for trening likte han godt og han utvidet distansen sakte, men sikkert. Det første målet var å passere naboens eiendom, og deretter satte han seg nye mål som han jobbet mot. Hjertetreningen på sykehuset var også en treningsform som gjorde han trygg på å anstrenge seg og la hjertet jobbe igjen. Det var bra å ha noe fast å gå til, og det føltes trygt å trene på sykehuset.

Frisklivssentralen Gausdal, Øyer og Lillehammer (FLS) og Høyskolen Innlandet (HINN) har gjennom flere år hatt et godt samarbeid, hvor studenter på Bachelor i Idrettsvitenskap følger opp hver sin deltaker fra FLS som trenger hjelp til å komme i gang med aktivitet. Roar takket ja til tilbud om trening med student, og samarbeidet viste seg å bli veldig vellykket. Gjennom 7 treningsøkter hjalp idrettsstudent Fredrik Aasen Strømsnes Roar med styrketrening i Håkons Hall. Med hjelpen fra Fredrik ble han motivert og opplevde mestringsfølelse som har gjort at han fortsatt trener styrke på egenhånd nesten daglig. I tillegg går han ofte turer i skauen, som også gjør mye med kondisjonen og helsa. Han nyter godt av responsen kroppen har gitt han med bedre kolesterolverdier, mer stabilt blodsukker, bedre fordøyelse og mer energi. Han har laget flere hull i beltet, ettersom det har blitt for vidt. Vekta er redusert med 20 kg, og kroppen føles både sterkere og sunnere. Det skal også sies at han trives på kjøkkenet og koser seg med god mat, og tar nå mer bevisste valg også når det gjelder maten.

Roar forteller at hjelpen fra både sykehus, fastlege, NAV og Frisklivssentralen har vært over all forventing. Treningen med Fredrik var prikken over i’en. Han har tidligere prøvd å trene på treningssenter, men var usikker på hvordan alt fungerte. Gjennom veiledningen med Fredrik fikk han trygghet i øvelsene og merket at kroppen responderte, noe som ga han motivasjon til å fortsette. Roar prioriterer nå helsa og ser på treningen som «jobben» sin en god stund framover.