Brua på fylkesveg 254 blir stengt for biltrafikk mellom 09 og 14 og mellom 18 og 06 disse dagene. Arbeidet påvirker også trafikken på E6.

Må etterstrammes
Den midlertidige brua på fylkesveg 254 på Tretten består av flere elementer. Når ei slik bru har vært i bruk noen måneder, må skruer og koblinger i brudekket etterstrammes og justeres. To lysmaster blir også montert på brua mens den er stengt.
I tillegg skal entreprenøren montere brøytepanel langs brua på begge sider. Disse panelene skal hindre at snø faller ned på E6, når brua blir brøytet.

Åpen morgen og ettermiddag
Brua blir stengt for biltrafikk mellom klokka 09 og 14 på formiddagen og mellom klokka 18 og 06 om kvelden og natta. Dermed blir den åpen på de tidene av døgnet da mange er på veg til og fra jobb og skole.
Omkjøring for Tretten bru mens den er stengt er på fylkesveg 2532 Vestsievegen om Tingberg. Fotgjengere og syklister kan bruke brua mens arbeidet pågår.
Skoleskyssen til og fra Aurvoll skole kommer til å gå som normalt disse tre dagene, og nødetatene skal komme fram når de kjører utrykning.

Påvirker E6-trafikken
Den første kvelden og natta blir også trafikken på E6 berørt av arbeidet på brua. E6 blir stengt for normal trafikk mellom klokka 21 tirsdag kveld og klokka 06 onsdag morgen.
Det blir omkjøring om Tretten sentrum for kjøretøy med totalvekt inntil 7,5 tonn. Større kjøretøy blir sluppet forbi i puljer på E6 med ca. 20 minutters mellomrom.

Åpnet 30. juni
PRESSEMELDING Den midlertidige brua over Gudbrandsdalslågen og E6 på Tretten ble åpnet for biltrafikk den 30. juni etter et halvt års byggetid.
Brua har ett løp for kjøretøy inntil 60 tonn og egen gang- og sykkelbru. Den består av to beredskapsbruer fra Statens vegvesen, som har blitt montert sammen.
Den 148 meter lange brua står på til sammen fem fundament på land og i elva og er godkjent for bruk i inntil 10 år.

Les mer på Innlandet fylkeskommune sin side ved å trykke her