Hovedregel om offentlighet  

Alle saksdokumenter kommunen sender og mottar er offentlige. Se regjeringsens veileder til offenlighetsloven.

Kommunens postlister/postjournal

Kommunens inngående og utgående post registreres daglig i henhold til regler i Forskrift om offentlege arkiv. Inngående post i kommunens generelle sak- og arkivsystem fordeles til saksbehandlere som har ansvar for den videre oppfølging og behandling av saken.

Postlistene er offentlige, og publiseres på internett to virkedager etter at post er registrert. I de tilfeller det ikke er mulig å registrere et dokument i postlisten uten å røpe opplysninger som er undergitt lovhjemlet taushetsplikt, vil slike opplysninger være utelatt, jf. Forskrift om offentlege arkiv § 10 annet ledd.

Unntatt offentlighet 

Enkelte dokumenter er markert med "unntatt offentlighet" (u. off.) i postjournalen. Det betyr at det er gjort en foreløpig vurdering som tilsier at dokumentet ikke er offentlig tilgjengelig. Dette betyr ikke at det er tatt en endelig avgjørelse. I enkelte tilfeller kan det likevel gis innsyn i hele eller deler av dokumentet.

Innsyn 

Publikum kan be om innsyn i dokumenter og saker. Dersom dokumenter inneholder taushetsbelagte opplysninger, vil disse bli sladdet før vi gir innsyn i dokumentet. Du kan be om innsyn ved å kontakte oss pr. e-post, telefon, på selve postlisteskjemaet eller ved personlig fremmøte. Kopi sendes pr. e-post eller pr. post. Kopi av dokumenter vil du som hovedregel få gratis, jf. offentleglova § 8, men kommunen kan ta betaling i enkelte tilfeller etter offentlegforskrifta § 4.

For eiendomsinformasjon og kart besøk vår bestillingsportal. Kommunen tar betalt for utsending av slike opplysninger, jf. offentlegforskrifta § 4 femte ledd.

Klage over kommunens avslag om innsyn 

Dersom du får avslag på begjæring om innsyn i dokumenter kan du klage på avslaget. En slik klage sendes kommunen for forberedende behandling og oversendelse til Statsforvalteren, jf. Offentleglova § 32.